סוף לשאלות: האם אתר בוורדפרס עוזר לקידום? על וורדפרס ופלטפורומות נוספות
(מאמר אורח – רועי סקיף) קיים מיתוס בקרב לא מעט אנשי שיווק ומקדמי אתרים שאומר כי שימוש בפלטפורמה של וורדפרס מסייע ל-SEO של האתר ומעניק יתרון יחסי, יתרון שלעיתים יכול להיות ההבדל בין דף 1 לדף 2, או לחילופין בין מקום 10 למקום 5. מאמר שיעשה לכם קצת סדר בים של דעות – והכל מנסיונו של הכותב.
האמת הינה קצת יותר מורכבת מכך, וניתן לתת מספר הסברים נוספים לקורולציה:
בחינה של הרבה אתרים עם מיקומים חזקים במגוון של ביטויים ובמגוון שפות של מדינות יכול להצביע על כך שיתכן ויש רוב לאתרי וורדפרס על פני פלטפורומות אחרות. האמת היא שמדובר קצת בהיפוך בין סיבה ותוצאה – וורדפרס, בלי תחרות, הינה ה-CMS (=מערכת ניהול תוכן)הפופולארית ביותר. כך שרק הגיוני שנראה יותר ויותר אתרים שבנויים עם פלטפורמה זאת.
כתוצאה מהפופולאריות שלה, לוורדפרס יש את התמיכה והדוקומנטציה הכי נרחבת, הכמות גדולה ביותר של Plugins, Themes וככל הנראה גם המגוון הרחב ביותר של מפתחים שאפשר לשכור כדי לסייע בבניית האתר.
דבר אחרון, ואולי הכי חשוב – אפשרות הקוסטומיזציה שמאפשרת וורדפרס, גם למי שאינו מתכנת ואינו רוצה "ללכלך את הידיים" עם הקוד הן אדירות. החל מהתוסף yoast שנועד במיוחד לקידום אתרים ומאפשר לדוגמא שימוש בתגי קנוניקל בתור ברירת מחדל, קביעת טמפלייטים לטייטלים לפי האזור וכו'.
שורה תחתונה – לבנות את האתר שלכם בוורדפרס לא ייתן לכם קדימות אוטומטית, אבל הפלטפורמה עצמה היא מאד ידידותית לצרכי SEO, והיא תאפשר לכם לבצע את רוב השינויים הטכניים עם יחסית מינימום כאבי ראש.
יחד עם זאת, מהן הפלטפורמות הפופולאריות הנוספות והחינמיות (Open Source) העומדות לרשותכם?
WIX – שומר נפשו ירחק. כתבתי לא מזמן ב-PC Magazine על היומרה של WIX, ועל כך שאין מה לעשות – פשוט נכון לכתיבת שורות אלה מדובר במערכת שפשוט לא מספקת פתרונות להרבה נושאים.
אני אעמוד על מספר בעיות מרכזיות ואם הן נפתרו לאחרונה:
שימוש בכותבת URL של "אנגולר" – לדוגמא:
/#!chauffeur-hire/c1ay9
למרות ההצהרות של גוגל, ומהניסיון שלי עם אתרים מסוג אלו, נכון לכתיבת שורות אלו, מדובר בדבר הכי גרוע שתוכלו לעשות לאתר שלכם. רק לאנדקס כתובות מהסוג הזה, לעיתים לגוגל לקח חודשים (כן, חודשים). אני אפילו לא מדבר על להיות מדורגים בגוגל על ביטויים שונים שרלוונטיים.
ב-2016 WIX נתנו מענה לבעיה וכעת יש אופציה להשתמש ב-Friendly URL:
שליטה על כל תגיות ה-Meta בפוסטים (Meta Title, Meta Description וכו') – גם לא היה קיים והיה בעיה מרכזית, עד שגם נפתר לפני כשנה
הביקורת הגדולה ביותר היתה שהרבה מהאתר בנוי בכלל בפלאש – נושא שנפתר כבר מזמן, אבל גם מעיד כמה בסיסיות היו חלק מהבעיות של וויקס
שימוש בתגיות קנוניקל – בעיה משמעותית שטרם נפתרה.
שורה תחתונה – אמנם נפתרו הרבה בעיות מאז תחילת דרכם, אך עדיין – לא ממליץ להשתתף בניסוי, בטח לא על חשבון לקוחות.
Joomla – אחרי וורדפרס, זוהי הפלטפורמה השניה המועדפת עלי.
עם זאת, היא עדיין נמצא בפער ניכר ממנה בעיקר בגלל כל נושא התמיכה והדוקומנטציה שהיא משמעותית נמוכה (כאמור באופן טבעי גם בגלל מספר נמוך יותר של משתמשים), הרבה פתרונות שפשוטים מאד בוורדפרס דורשים עבודה הרבה יותר מאומצת בג'ומלה.
לדוגמא, בוורדפרס קיימים פתרונות פשוטים מאד ולא מעט פלאגאינים ליצוע הפניות 301. לעומת זאת, בג'ומלה התוסף הכי שימושי הינו בתשלום, וגם הוא הרבה פחות ידידותי לשימוש.
שימוש בפלאגינים קצת יותר מורכבים – כמו תגיות Social למשל שדורשים עבודה של התקנה של חצי דקה בוורדפרס, יידרשו הרבה יותר עבודה ממכם וחיפוש.
שורה תחתונה – השימוש בג'ומלה הוא הרבה פחות אינטואיטיבי ותדרש לכם עקומת למידה ארוכה יותר על מנת להכיר את המערכת בצורה מעמיקה.
Drupal – המערכת שמאפשרת מצד אחד הכי הרבה קוסטומיזציה (ולכן מועדפת על הרבה מתכנתים) ומצד שני הכי מורכבת באופן יחסי.
אם אינכם מתכנתים ממליץ להמנע בשימוש במערכת הזו, אבל אם כן יש לכם מתכנת שעובד עם מערכת זאת – האפשרויות הטכניות כמעט בלתי מוגבלות. יתרון נוסף הינו שה-Performance ומהירות האתר של אתרי Drupal הינה מצוינת ביחס למערכות האחרות.
לסיכום, אשמח לשמוע באיזו מערכת אתם משתמשים? האם יש מערכת CMS אחרת שלא צויינה כאן ולדעתכם חייבת להכנס לכתבה? אם כן, רשמו בתגובות או שאתם מסכימים עם חוכמת ההמונים? (Google Trends):
בתור אחד שנמצא כבר 6 שנים בתחום של קידום אתרים ושיווק, אני פשוט לא מבין את החברות לבניית אתרים שמוכרות מערכות שהן לא friendly כמו wordspress. הזוי.
כאילו מנצלים את חוסר הידע של הלקוח על מנת למכור לו משהו שהעלות הכוללת שלו היא שמינית ממה שהוא שילם בפועל. הכל בשביל לגרוף עוד כמה שקלים על חשבון הלקוח התמים. חבללללל
רועי לא אמרת מה הבעיה בוויקס וגם לא מה הבעיה בדרופל? מה מורכב?
בת'כלס מה שכתבת זה על קצה המזלג. וורדפרס הרבה יותר ידידותית גם בחלקים הרבה יותר עמוקים מאשר מה שנראה על פני השטח. שלא נדבר על זה ש-WIX בכלל מגביל אותך כך שהוא אפילו לא אופציה למישהו שרוצה ללכת עם עניין הקידום עד הסוף.
מניסיון של הרבה שנים בניהול בניית אתרים וקידום אתרי וורדפרס מתקדמים הרבה יותר טוב משאתר הפלטפורמות