10 מומחים לשיווק וקידום אתרים עונים: אילו שינויים מצפים לנו ב-2016?

שנת 2016 כבר בפתח, החלטתי שזה זמן מעולה לשאול את החברים שלי למקצוע מה התחזיות שלהם לטרנדים ושינויים בתחום השיווק בלי שאלות מנחות אלא ממש "פריסטייל". התשובות היו מגוונות וכל אחד מהם לקח את זה למקום שונה – שזו הייתה הכוונה, להביא לכם את הדעות של המקצוענים במקום אחד. אני יכול להבטיח לכם שמכולם החכמתי (וכך גם אתם!).


קפיצה ישירה לדעה של:
לאון דייטש | ורד חורי | דניאל שרף | עמית אדלר | דניאל זריהן | זקן השבט | מיכל כהן | עידן בן-אור | טל זולברג | עידן שלומן
בעלים ומקדם אתרים @ Best-SEO. מרצה בכיר במסלול לימודי קידום אתרים של גביש פתרונות אינטרנט במכללת נס טכנולוגיות בפריסה ארצית.
בעלים ומקדם אתרים @ Best-SEO. מרצה בכיר במסלול לימודי קידום אתרים של גביש פתרונות אינטרנט במכללת נס טכנולוגיות בפריסה ארצית.

"הקישורים עדיין כאן וגם מדד ה-PR החדש"


ערך הקישורים בהחלט ירד לעומת השנים הקודמות

בשנת 2015 ביצענו ניסוי רחב, עליו ניתן לקרוא באתרינו, של בניית קישורים "טבעיים" לפי כל הכללים. הניסוי בוצע על נישות תחרותיות (משכנתאות ודודי שמש). לאתר אחד נבנו 60 קישורים מ-30 מאמרים איכותיים של 400 מילים לפחות שנכתבו לפי כל הכללים של אופטימיזציית תוכן נכונה, הפרוסים באתרים שונים. 2 קישורים פתוחים מכל עמוד כזה קישור אל אתר היעד. כל הקישורים היו עם אנקורים מגוונים שקשורים לנושא האתר וחצי מהקישורים כללו את שם המותג בתוך האנקור, גם הוא בווריאציות שונות. ה"חיסרון" היחיד של הקישורים היה בכך שהם היו קישורים מעמודים חדשים לגמרי שהוקמו באתרי בלוגים ופלטפורמות חינמיות אחרות, חדשים לגמרי – שיטה שבעבר עבדה נהדר. במקרה השני נבנו 140 קישורים באותה השיטה רק הפעם מעמודים ללא תוכן עשיר כמו במקרה הראשון. גם הפעם לא הייתה בעיה עם חלוקת מיץ הPR – 2 קישורים פתוחים מכל עמוד כזה קישורו גם הפעם אל אתר היעד. גם הפעם האנקורים היו מגוונים וחצי מהאנקורים כללו בווריאציות שונות את שם המותג.
התוצאה הייתה – אפס השפעה! האתרים אליהם נבנו הקישורים לא התקדמו כלל עד היום (מעל חצי שנה אחרי). כמו שאמרתי קודם – שיטה שעבדה נהדר בעבר ולא עובדת עוד.

אין ספק שהתוכן הוא המלך

ב2014-2015 ביצענו ניסוי על מספר אתרים חדשים לחלוטין בנישות שונות. 4 אתרים בנושאים תחרותיים בתחום ייעוץ ומחזור משכנתאות, אתר מתכונים ואתר בדיחות. הקידום היה אורגני בעזרת תוכן בלבד על אתר עם מבנה סביר, על מערכת וורדפרס, ללא עיצוב מיוחד וללא קישורים נכנסים  כלל. הרעיון היה פשוט ביותר. להזין הרבה תכנים איכותיים בתדירות גבוהה וקבועה. כמובן שהתכנים היו מאורגנים היטב, מחולקים לפסקאות, לכל  פסקה הייתה כותרת H מתאימה והיו מספר תמונות בכל עמוד, כאשר שם הקובץ של התמונה כלל את מילת המפתח אותה רצינו לקדם באותו הדף וכן היו אלטים וטייטלים מתאימים על כל תמונה. האתרים לא התקדמו בביטויים הכי תחרותיים אבל בהחלט הביאו לא מעט תנועה רלוונטית מביטויי זנב ארוך ואתרי המשכנתאות אף הביאו לקוחות שאמרו שאהבו את התוכן באתר וסגרו עם בעל האתר עסקאות. אתר המתכונים שקידמנו מקבל עד היום כאלף כניסות מחיפושים אורגניים בגוגל למרות שהזנחנו אותו לפני כשנה ולא השקענו בו מאז. כך גם אתר הבדיחות שקידמנו.

דבר נוסף שראינו בבירור בתחום התוכן: כתבות איכותיות ארוכות עובדות נהדר. התוכן כמובן חייב להיות באמת איכותי ולא פחות חשוב שיהיה מאורגן בצורה נוחה ו"צבעונית" לגולש.

לא להתבלבל! הקישורים עדיין כאן והם יישארו כאן עוד הרבה מאוד זמן.

קישורים עדיין עובדים נהדר אבל היום יותר חשוב לבנות קישורים איכותיים ופחות להתמקד בכמויות גדולות של קישורים.  הקישורים האיכותיים באמת, הם קישורים שקשורים רלוונטית לתוכן של העמוד ממנו הם יוצאים וכמובן אל האתר אליו הם מקשרים ובאמת נותנים ערך אמיתי לגולש, כאלו שגורמים לגולשים באמת להקליק עליהם ולעבור לאתר אליו הם מקשרים, להישאר בו ולבצע פעולות באתר אליו הגיעו (זמן שהייה ממושך באתר, מעבר בין העמודים השונים באתר, יצירת קשר, לחיצה על כפתורי המדיה החברתית, לחיצה על קרא עוד, על סרטונים וכו"). מדובר כמובן על קישורים שמביאים תנועה רלוונטית לאתר המקושר. מה שהוכיח הניסוי הבא שלנו: ממש בחודשיים האחרונים של שנת 2015, בנינו מספר קישורי no follow לנישה הכי תחרותית בישראל (קידום אתרים) בפורומים מקצועיים שהביאו תנועה של גולשים רלוונטיים לאתר החברה שלנו. כתוצאה, מקישורים אלו הרווחנו תנועה לא מעטה ורלוונטית של גולשים שהתעניינו בתכנים שלנו וגם גוגל לא איחר להגיב די מהר והזרים לנו פי 2 יותר תנועה ממה שהיה מספק לנו חודשים רבים קודם לכן בקביעות.

מדד ה-PR החדש

גוגל פיתחה (או רכשה) לאחרונה מדד PR חדש ואף רשמה עליו פטנט. PR כידוע זה מדד שמודד את איכות הקישורים. כך שקישורים ימשיכו להיות לאחד הממדים החזקים שישפיעו על תוצאות החיפוש גם ב-2016.

התוצאות הלוקאליות הולכות ומשתכללות

השתכללות התוצאות הלוקליות
השתכללות התוצאות הלוקליות

בשנת 2015 התחלנו לקבל הפרשים גבוהים בתוצאות האורגניות שהוצגו לגולשים שחיפשו בגוגל מערים שונות בישראל. כמו כן גם התוצאות הלוקאליות הלכו והשתכללו מאוד. כיום ניתן כבר לראות בתחומים רבים תוצאות לוקאליות די מדויקות באזור בו הגולשים מחפשים. זה עובד נהדר בתחום המסעדנות ובתחומי השרות השונים. מגמה זו תשתכלל כמובן גם ב-2016.

הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות

כידוע, השנה (2015) נכנס לתוקפו חוק להנגשת אתרי האינטרנט לבעלי מוגבלויות. כפי שאמרתי כבר לפני שנה, כשרק התחילו לדבר על החוק, מעשית לא ניתן לאכוף את החוק על כלל האתרים ובמיוחד לא הגיוני ולא ריאלי להכריח בעלי עסקים קטנים להנגיש את אתריהם. זה פשוט יכול לגרום לקשיים כלכליים מאוד קשים לאותם העסקים ואני בטוח שזו לא המטרה. התחזית שלי אכן התגשמה והאחראיים על החוק הגיעו למסקנה שלא תהיה אכיפה של החוק לאתרים\עסקים קטנים.

יחד עם זאת כמות האתרים המונגשים תעלה משמעותית בשנת 2016, הודות למודעות שעלתה וגם הודות לרצון של בוני אתרי האינטרנט למכור מוצר נוסף, גם בהנגשת אתרי אינטרנט קיימים וגם במוצר איכותי יותר במקרה של אתרים חדשים, כיוון שלא כל בונה אתרים או חברה לבניית אתרים מכירה את התקן ויודעת איך בדיוק צריך להנגיש את האתרים – אלו שכן ידעו להנגיש אתרים, יקבלו כאמור יתרון משמעותי על פני המתחרים שלהם.

אתרי אינטרנט שיונגשו לבעלי מוגבלויות יעלו גבוהה יותר בתוצאות החיפוש לעומת אתרי אינטרנט לא מונגשים כיוון שכדי להנגיש אתר אינטרנט יש לבצע לא מעט פעולות SEO כגון אופטימיזציית מבנה ותוכן האתר שיכללו: שימוש בקוד HTML ללא שגיאות, שימוש בקבצי תמונות הכוללות בשם הקובץ מילות מפתח לטובת התוכנות שמקריאות את שמות הקבצים לבעלי מוגבלויות, שימוש באלטים וטייטלים על כל תמונה, חלוקת הטקסט לפסקאות עם כותרות H ועוד. פעולות שיתרמו גם ל-SEO וגם לחווית הגולש עם כל המשמעויות של זה (זמן גלישה גבוהה יותר באתר, ביקור ביותר עמודים, ביצוע פעולות באתר).

גוגל פלוס חי וקיים

רבים כבר הספידו את הרשת החברתית הכושלת של גוגל. למרות זאת היא קיבלה מתיחת פנים מפתיעה בחודשים האחרונים של 2015. אני מאמין שהפרסום הממומן יכנס ב-2016 גם לגוגל פלוס, מה שיזניק את הרשת הזו שלב נוסף קדימה ויכניס לשם כמובן לא מעט משווקים.

SEO חי, הוא רק הולך וניהיה קשה יותר

לפי סקרים כאלה ואחרים, כ-50% מהגולשים לא עוברים לעמוד השני בגוגל. לפי סקרים אחרים, כ-30% מהגולשים לא גוללים את העמוד למטה (לא יורדים לסוף העמוד הראשון בגוגל). לאחרונה הבחנו בניסוי של גוגל המציג 4 תוצאות ממומנות בכל דף, במקום 3 תוצאות כפי שהיה. במצב של 3 תוצאות ממומנות בראש הדף, אחרי הגדלת רזולוציית הטייטלים של העמודים לפני כשנתיים, ניתן לראות ממחשב נייח או נייד כבר 2 תוצאות אורניות במקרה הטוב במקום 3 שהוצגו בעבר. במקרים אחרים אף רואים את שלושת התוצאות הממומנות ועוד תוצאה אחת אורגנית בלבד או תחילת תוצאה של לוקאל. במקרה של סמארטפון, מקבלים רק את שלושת התוצאות הממומנות מבלי לגלול את העמוד למטה. שלא לדבר על כל סוגי התוצאות הנוספות של גוגל.

4 פרסומות ממומנות בחיפוש אורגני
4 פרסומות ממומנות בחיפוש אורגני

 

לגמרי ברור שהאינטרס של גוגל הוא להרוויח יותר כסף מהפרסום – שזה המוצר שמכניס להם מיליארדים רבים. זה פוגע מאוד בתצוגת התוצאות האורגניות, אותן גוגל מציג לגמרי בחינם.

ההמלצה שלי היא לקדם הרבה יותר ביטויים, להזין עוד יותר תכנים איכותיים ולהתמקד גם בזנבות ארוכים, עליהם לא תמיד יהיו תוצאות ממומנות וגם הרבה יותר קל להגיע איתם למיקומים גבוהים בתוצאות של גוגל. את היתרונות והחסרונות של ביטויי זנב ארוך כולנו מכירים: מצד אחד מחפשים אותם הרבה פחות, מצד שני, ככל שהביטוי ארוך וממוקד יותר, כך הסיכוי להמרה גבוהה יותר.

הוידאו ב-2016 יגיע לשיאים חדשים

הכל הולך לשם. יוטיוב זה המנוע חיפוש השני בעולם, אחרי גוגל כמובן. גוגל מציג גם תוצאות וידאו של יוטיוב בתוצאות האורגניות. בחצי השנה השנייה של 2015, החליטה גם פייסבוק לקחת את הנושא ברצינות ולתת פייט ליוטיוב. מניסויים פשוטים שערכנו השנה, פרסום פוסט וידאו זוכה לחשיפה הרבה הרבה הרבה יותר גבוהה מחשיפה של פוסטים של טקסט ואפילו מפוסטים שכללו תמונות. כמובן שניתן גם לפרסם סרטון בעזרת הפרסום ממומן של פייסבוק, מה שהיה קיים כבר תקופה ארוכה עוד קודם לכן בגוגל.

הרבה יותר קל לגרום לגולש להרגיש בעזרת וידאו, הרבה יותר קל "ללחוץ על כפתורים" (מושג מתחום השיווק) בעזרת וידאו. יחד עם זה, היום גם הרבה יותר קל ליצור וידאו בעזרת טלפון שיש לכולנו בכיס, לערוך אותו בעזרת תוכנות ואפליקציות חינאמיות ולשתף אותו בשניות ברשת. עובד מעולה ומומלץ לכולם.

 המלצות לשנת 2016

בהקשר של SEO: גוגל אמרה תמיד: אתר שטוב לגולש – טוב גם לגוגל! השקיעו בתכנים שלא יביישו אתכם, תכנים שאתם יכולים לשים את השם והתמונה שלכם מתחתם. תכנים שנותנים ערך אמיתי לגולש. והשקיעו כמובן בחווית הגלישה באתר שלכם. אם התכנים יהיו איכותיים אבל הם לא יהיו מאורגנים בצורה ויזואלית, ללא פסקאות עם כותרות, ללא תמונות, אם באתר שלכם לא יהיו טפסי צור קשר ומספרי הטלפון ליצירת קשר, אם באתר לא תהיה קריאה לפעולה – גם אם הוא יהיה זמן מה בתוצאות גבוהות בגוגל, סביר להניח שאתר כזה לא יביא להמרות רבות אלא לאחוזי נטישה גבוהים, מה שבסופו של דבר יגרום לגוגל להבין שהאתר שלכם לא איכותי ובעקבות כך הוא גם ירד למיקומים נמוכים יותר.

השקיעו בחויית גלישה באתר!

אנו תומכים במספר מקדמי אתרים. מייעצים ועוזרים להם ביום יום ונותנים להם גיבוי בזמנים שהם צריכים. כך לדוגמא, מקדמת אתרים פרילנסרית אחת יצאה לחופשה בחו"ל וביקשה שנבצע עבורה את העבודה השוטפת שלה. בעמודים שהיא הייתה מזינה לאתר הלקוח שלה קודם לא היו תמונות, לא היו פסקאות, לא היו כותרות H, לא היה מספר טלפון ולא הייתה קריאה לפעולה. בדפים שאנחנו היזננו לאותו האתר מהרגע שהיא יצאה לחופשה כן היו כל הפרמטרים הללו. לאחר כחודש ניתן היה לראות כי העמודים באתר ללא כותרות H, ללא פסקאות, ללא תמונות וללא קריאה לפעולה גרמו לגולשים לצאת מהאתר מבלי לבצע שום פעולה. לעומת זאת עמודים אחרים בתוך אותו האתר בדיוק שכן כללו את כל אותם הפרמטרים, גרמו לגולשים לרכוש באתר!

שיווק באינטרנט זה לא רק SEO

שיטות שיווק חדשות חודרות לעולם האינטרנט כל הזמן. אל תתעלמו מהן! שיווק באינטרנט זה לא רק אתר אינטרנט וזה לא רק קידום האתר בתוצאות האורגניות בגוגל. כיום יש שיטות שמאפשרות להביא ללקוח תוצאות מהירות ומדויקות. אני מדבר על פרסום ממומן כמובן. בארץ מדובר בעיקר בגוגל אדוורדס ובפייסבוק. באותה הפייסבוק שרק לפני כשנתיים לא היה ניתן לפרסם בה בשיטה זו.

Best-SEO.co.il לאון דייטש, Best-SEO.co.il


ורד חורי מנכ"לית ואומנית שיווק @ ewise
ורד חורי מנכ"לית ואמנית שיווק @ ewise

"קריצה, לב וקקי מחייך: הפרצופונים השתלטו לנו על השיווק!"

השפה הכתובה, היפה, הענוגה, זועקת לעזרה – יצורים עגולים וצהובים מחליפים אט אט את המילים והופכים לשפה החדשה, כן כן, גם בשיווק.

קוראים להם אימוטיקונים, אימוג'יז, רגשונים או לפי האקדמיה ללשון עברית, פרצופונים. ונכון, הם חמודים, בייחוד אלו שמוציאים לשון או המאוהבים או הקורצים, אך מתי כדאי להשתמש בהם ומתי זה הופך למאוס?

#: העולם מתאים עצמו

עם השתלטות הוואטסאפ והרשתות החברתיות על חיינו, הרגשונים הפכו להיות חלק מהשיח וחברות רבות כבר הבינו את הפוטנציאל הגלום בהם. מדובר שטרנד שאין לו גיל, צעירים ומבוגרים כאחד עושים שימוש בפרצופונים ואפילו, אם נעז לציין, רגילים לראות אותם על המסך שלהם.

ועדיין, רק במאי 2015 הבינה חברת אינסטגרם שאין לחמוק מהנושא, וכך יצאו לדרך האשטאגים של ציורים. תוך שבוע בלבד הגיעו ההאשטאגים המיוחדים הללו למספרים עצומים, כשהמוביל הוא האשטאג של לב – 237,514 פעמים שנעשה בו שימוש.

הסטטיסטיקה של הפרצופים
הסטטיסטיקה של הפרצופים

כולנו דוברים בשפת הפרצופונים, כך עולה מסקר שערכה חברת Emogi, שמתמחה בבניית אסטרטגיה להגדלת מעורבות לקוח על ידי אימוטיקונים. היצורים הללו חוצים את גבולות הגיל וכמובן, גבולות גיאוגרפיים ויודעים מה, אנחנו לא מתביישים להודות שהם גם נעימים לנו בעין.

המחקר העלה שתי תוצאות מעניינות:

 מיינסטרים: יותר מ-60% מהנשאלים בסקר, בטווחי גיל גדולים, הודו שהם עושים שימוש ברגשונים על בסיס שבועי. רק 8% טענו שהם לא משתמשים בהם כלל. המסקנה המתבקשת היא לא לפחד לפנות אל הקהל שלכם גם באמצעות אימוטיקונים. כולם יבינו מהי המשמעות של פרצוף קורץ ;).

 הבדלים בין מגדריים: מהסקר עולה שיש הבדל בין גברים לנשים בשימוש ברגשונים. מתברר שנשים מאמינות שניתן להעביר מסר ברור באמצעותם, בעוד שגברים עדיין לא משוכנעים בכך. לכן, אם אתם כותבים מודעות, אולי שווה לכם לטרגט אותן בנפרד לשני המינים ולכתוב בנוסחים שונים. לנשים, עם קריצה ואימוטיקונים ולגברים – בצורה שקולה ומסורתית יותר.

תקנו ממני – איך לעשות שימוש חכם בפרצופונים

משנה לשנה גדלה התחרות בכל תחום, ונוצר מאבק אינסופי על תשומת לבו של הקהל. לאחרונה, חברות גדולות החליטו להבליט את עצמן באמצעות אימוטיקונים:

פשוט פיצה

דומינוס פיצה יצאה במהלך גאוני כדי למשוך קהל צעיר יותר ועל הדרך עשתה באזז יפה – הזמנת פיצה דרך הטוויטר באמצעות שליחת אימוג'י של פיצה.

לטענת דומינוס, לפחות 50% מההזמנות נעשות אונליין, ולכן המהלך היה הכרחי. הגולש פשוט מצייץ פיצה קטנטנה לעמוד הטוויטר של דומינוס, ולאחר חילופי דברים של חמש שניות (לטענת החברה), ההזמנה מבוצעת. פשוט ויפה.

הפיצה של דומינוס פיצה
הפיצה של דומינוס פיצה-לחצו להגדלה

אימוג'י עם תלתלים

דומינוס זכתה. בכל מערכות ההפעלה כבר קיים אימוג'י של פיצה. אך מה קורה כשחברה לא מוצאת פרצופון שמתחבר למוצר? חברת הקוסמטיקה דאב פיצחה את המכשול הזה ופשוט יצרה סדרה של אימוג'יז משלה וכעת היא מציעה אותם להורדה בסמארטפונים.

הפרצופים של "דאב" - לחצו להגדלה
הפרצופים של "דאב" – לחצו להגדלה

אז מה מייצג אימוג'י התלתלים של דאב? ראשית, מחאה – לרוב הנשים האילוסטרטיביות יש שיער חלק והמתולתלות נדחקות הצידה. מסקר שערכה החברה הם מצאו שרק 4 מתוך 10 מתולתלות בארה"ב מזדהות עם בעלות שיער חלק.

בנוסף, החברה יוצאת במסר יפה: "תאהבי את התלתלים שלך" ומאפשרת למקורזלות להתבטא.

חדשנות אונליין

חברת תעופה נורבגית התעלתה על עצמה ויצרה קמפיין שהוא פשוט מדהים. עם טרגוט נכון לדור ה-Y (Millennials), הם הגיעו ל-1,600 הקלקות ביום.

מה היה כל כך חדשני? החברה יצרה URL שמורכב מאימוטיקונים, כשהתוכן בו מאד ספציפי ומיועד נקודתית לקהל הצעיר – טיסה מקופנהגן ללאס וגאס. הם פרסמו באינסטגרם בדגש על מובילי דעת קהל ומשם, הקמפיין טס עם 4,171 לייקים וחשיפה של יותר מ-500 אלף בני אדם.

הרעיון נשמע מורכב אבל הוא מאד פשוט – החברה ניגשה לקהל מאד ספציפי ודיברה אליו בשפתו.

בשביל דור ה-Y
בשביל דור ה-Y

ממתגים אושר

גם אלופת השיווק קוקה קולה יצרה URL בשילוב עם פרצופונים, אך זו הפכה אותם לקונספט שיווקי – "קוקה קולה, המותג האוניברסלי של האושר".

תחמקו מהקליע הזה: מה לא לעשות

אל תצפינו את ההודעה שלכם באמצעות אימוג'יז. זה כיף ומגניב אבל בחייאת, אף אחד לא באמת מבין מה המסר. חברת שברולט האמיצה עשתה זאת בהודעה לעיתונות שנראתה ככה:

המודעה ה"ברורה" של שברולט - לחצו להגדלה
המודעה ה"ברורה" של שברולט – לחצו להגדלה

הבנתם? לא?? הגיוני, בגלל זה החברה השיקה סדרת סרטוני הדרכה (דווקא משעשעים) כדי לפצח את הכתוב.

בשורה התחתונה מדובר בעבודה טרחנית עבור הצרכן העצל של שנות האלפיים. ואם אתם באמת סקרנים, מדובר בהודעה על השקת רכב חדש.

בשורה התחתונה

שימוש באימוג'יז הוא חדשני, מושך ומעניין, אבל לא בכל מחיר. התאימו את התוכן לקהל ספציפי. אפשר לדבר אל מבוגרים גם כן באמצעות אימוטיקונים, אך לא באותן צורות ובאותו אופן כמו עם הקהל הצעיר יותר. תהיו יצירתיים, אבל אל תמאיסו את היצירתיות עד לשלב שהמסר השיווקי לא יעבור.

יש מיליון טרנדים ובגדול המגמה היא בכל מקרה להיות מקוריים, חצופים ובעיקר- לעניין ולתת ערך אמיתי לגולשים שלנו. קבלו רעיון אחד לגימיק מדליק שטרם מוצה.

וזכרו, מדובר בכלי להמחשת רגשות, השתמשו בו מעט ובתבונה ♥♥.

ewise.co.il ורד חורי, ewise.co.il


דניאל שרף, מנכ"ל @ Feature Digital
דניאל שרף, מנכ"ל @ Feature Digital

"השנה של החנויות אונליין"

התחזית שלי לשנת 2016 תהיה כולה מוקדשת לעולם האי-קומרס (אתרי מכירות און ליין). אני מאמין בכל ליבי שזאת תהיה השנה עם השינוי הרציני לתעשיה הזו במנוע החיפוש של גוגל. במצב היום מנועי חיפוש כמו איביי, אמאזון ואליבאבא "גונבים" לגוגל את רוב הטראפיק כאשר אנשים מחפשים מוצרים לקניה באתרים אלו ולא דרך גוגל. האתרים הנ"ל מציעים אופציות חיפוש הרבה יותר טובות למשתמשים ממה שגוגל מסוגלת לספק עם התוצאות האורגניות והממומנות גם יחד. מנועי החיפוש באתרים כדוגמת איביי עובדים קשה על מנת לספק לקהל את החנויות הכי טובות בתוצאות החיפוש. כאשר התוצאות המובילות מבוססות על מחיר + מוניטין (ביקורות טובות) ועוד מספר פרמטרים חשובים ורלוונטיים לחווית הקניה.

גוגל מנגד מספקת תוצאות על פי אופטימיזציה + תוכן + מיתוג. זה חשוב אבל הרבה פחות חשוב לצרכנים שמחפשים לקנות מוצר טוב, במחיר טוב, מחנות שיש לה מוניטין ואפשר לסמוך עליה. ובמקרה הגרוע… אפשר להתלונן ולהשפיע על תוצאות הדירוג של החנות.

אני מאמין שגוגל לא תשאר חייבת ותדאג להציג לנו שינויים מהותיים בזירה הזו כבר בשנת 2016. אני גם חושב שהשינוי לא יבוא מעדכוניים אלגוריתמיים (לפחות לא בשנת 2016), אלה מהוספת פלטפורמה צד שלישי או משינוי והוספת נדל"ן מיוחד לתצוגת תוצאות החיפוש. אלו יהיו תוצאות "מיוחדות" וייחודיות עבור שאילתות קניה ומכירת מוצרים.
דוגמה דומה אפשר לראות כבר עכשיו מניסוי שגוגל עורכת כעת בזירת השוואות חברות האשראי.

דוגמה בזירת השוואת כרטיסי אשראי
דוגמה בזירת השוואת כרטיסי אשראי – לחצו להגדלה

Feature-Digital.co.il דניאל שרף, Feature-Digital.co.il

עמית אדלר, מקדם אתרים ואיש תוכן @ WebSEM
עמית אדלר, מקדם אתרים ואיש תוכן @ WebSEM

"יש למה לצפות…"

הנבואה ניתנה לשוטים, כך נאמר אחרי חורבן הבית, ויש להניח שהדבר נכון גם בתחום תנודתי ובלתי צפוי כמו שיווק באינטרנט (וקידום אתרים במיוחד). אבל למרות זאת אפשר לנחש ניחושים מושכלים על סמך מידע שצץ במקורות כאלה ואחרים, ולנסות לחזות – גם אם במעורפל – איך הולכת להיראות שנת 2016.

אפליקציות יקבלו דחיפה אורגנית חזקה

לפי כל הנתונים העדכניים ביותר, זמן השימוש הרב ביותר בסמארטפונים (כ-80%) הולך לטובת אפליקציות, ולא לטובת אתרי סלולר. אבל אל תמהרו לפתח את האפליקציה שתמיד חלמתם עליה, כי מסתבר ש-80% האחוזים הללו מתפזרים על פני 3 או 5 אפליקציות עיקריות בלבד, ולא קשה לנחש מיהן (פייסבוק בראש, כמובן). אם האפליקציה שלכם לא מככבת ב-50 האפליקציות הטובות ביותר באפסטור ובגוגל פליי, חבל על האנרגיה שלכם – עדיף כבר ללכת על אתר מותאם מובייל.

פועל יוצא מכך הוא שכיום עולם האפליקציות נבדל כמעט לחלוטין מעולם המובייל הוובי, אבל כל זה עשוי להשתנות אם וכאשר גוגל תתחיל להציג תכנים מתוך אפליקציות ישירות בתוצאות החיפוש, גם בלי להתקין את האפליקציה. זה קורה כבר היום, בגוגל קום יש לציין, אבל זה עדיין בחיתוליו. אני מניח שב-2016 זה יקבל דחיפה רצינית, ואז תחום ה-ASO (קידום אפליקציות) יעבור במלוא הכוח מהאפסטורים למיניהם – היישר לתוצאות החיפוש בגוגל.

עוד העדפה גוגלית לאתרים מותאמי נייד

כנראה שגוגל הבינה שהרבה מנהלי / בעלי אתרים עדיין לא אימצו את מלוא הנחיות המובייל כפי שרצתה, ובייחוד כאשר מדובר בזמני טעינה מהירים יותר, ולכן החליטה לעשות מעשה והקימה את פרויקט Accelerated Mobile Pages. מערכת AMP היא פלטפורמה בקוד פתוח בשיתוף קהילת GitHub, המאפשרת לכל אחד ליהנות מזמני טעינה סופר מהירים במכשירים ניידים, גם כאשר החיבור לאינטרנט איטי.

יצרני תוכן מכל הסוגים יכולים להשתמש בגוגל AMP, וליצוק לתוכה תכנים שייטענו במהירות גבוהה (בין 15% ל-85% יותר מהיר, לפי גוגל). גם ג'ון מולר מגוגל הזכיר את המערכת, לצד ההעדפה המינורית בחיפוש שיקבלו אתרים שיעבדו דרכה. יש להניח שחיפושים במובייל יתנו עדיפות לאתרים / לתכנים שייבנו במערכת AMP, עוד אלמנט של גוגל שידחוק מטה את התוצאות האורגניות הרגילות. יש להניח שמדובר בתגובת נגד למהלך של פייסבוק, בו היא יצרה דפדפן מובנה משלה שמאפשר לגולשים לקרוא תכנים חיצוניים לה, מבלי לצאת מפייסבוק הלכה למעשה.

גוגל תמשיך לגדול על חשבון אחרים

ואם בהתחזקות האימפריה של גוגל עסקינן, אין ספק שגוגל ממשיכה במסורת העתיקה של ריבוי נכסיה בתוצאות, על חשבונם של אתרים אחרים. אם היינו מגשימים את החלום הרטוב של גוגל, כנראה זה היה חלום שבו הגולש מקבל את כל מה שחיפש מבלי לצאת מתוצאות החיפוש.

גוגל בהחלט עושה ככל שביכולתה (ויש לה יכולות רבות) כדי שזה יקרה – תוצאות ממומנות, תוצאות מפה, מודעות ממומנות לשירותי בית (HSA), מנועי השוואת מחירים ואיתור טיסות ובתי מלון ועוד. בגוגל קום המצב הרבה יותר קריטי מאשר בגוגל ישראל, ובגרסאות המובייל כמעט אי אפשר לדבר על תוצאות אורגניות מעל לקו הגלילה. יש להניח שדחיקת הרגליים הזו תימשך ותגדל, כפי שקורה כמעט מיום הקמתה של גוגל. האתגר מבחינת משווקי האינטרנט יהיה להפוך את החיסרון ליתרון, ולדעת כיצד להתברג גם בנכסים החדשים הללו.

תוכן אטרקטיבי יהיה תובעני יותר מאי פעם

היום כמעט כולם כותבים בלוג למטרות עסקיות וקידומיות, ופועל יוצא מכך הוא שיש מעל 2 מיליון פוסטים שמתפרסמים כל יום ברחבי הרשת. איך אפשר בכלל לבלוט בתוך ים ענק שכזה? על-ידי יצירת התוכן הטוב ביותר שאפשר, כזה שלא יהיה רק מעניין ושימושי, אלא גם יגרום למשתמשים לרצות לשתף אותו.

כמה כללי אצבע ליצירת תוכן טוב:
 יש לו כותרת יותר מדי אטרקטיבית מכדי להתעלם ממנה (תשאלו את באזפיד).
 אורכו כ-2,400 מילים בממוצע (בארה"ב, לפחות).
 הוא כולל לפחות תמונה אחת (שמגדילה שיתופים פי 2).
 הוא מבוסס על מידע עדכני-מספרי (אנשים מתים על מספרים).
 הוא הגרסה הטובה ביותר באינטרנט בנושא המדובר.
 לאחר פרסומו יש להשקיע לא פחות זמן בהפצתו.

זה דורש הרבה השקעה, אבל כשעולים על השיטה (Skyscraper Technique של בריאן דין, למשל) – אפשר להתחרות בכל אחד, בכל ביטוי.

קידום אתרים ימשיך להתאחד עם בניית מותג

נכון, אין בזה שום חדש, אבל המגמה הזו רק מתחזקת והולכת. אם פעם היה אפשר לקדם עמוד בודד בנושא עוגיות בתוך אתר שלם שעוסק במכונאות רכב, רק כי הסיגנלים היו תלויי-דף בלבד, כיום הסיגנלים מגיעים גם מהקשרים מותגיים, ומכאלו הנובעים מהשפעה רוחבית של הדומיין כולו.

אם פעם היה מספיק להעתיק מאמר אחד ל-20 אתרי מאמרים ולקבל מיקומים, היום לא מספיק לקבל גם קישור מ-ynet  או מוואלה כדי לעשות את זה. היום גוגל מסתכל טוב טוב על האתר שמתיימר להיות מותג, ובודק האם הוא באמת מתנהל כמו מותג או שהכול פיקציה.

האם מדובר באתר אמין שמשרה על הגולשים ביטחון לבצע בו פעולות כאלה ואחרות? האם אחוזי ההקלקה בתוצאות החיפוש, זמן השהייה באתר וכמות הדפים הנצפים בסשן אחד – גבוהים? האם המותג מופיע גם במקורות חיצוניים בלתי תלויים אחרים, או שהנחתום מעיד על עיסתו אך ורק באתר הבית שלו? ועד כהנה וכהנה שאלות, שהתשובות עליהן מבהירות כמה הדוק הקשר כיום בין SEO לבניית מותג. אפשר לומר שגם גוגל מודה בכך בחצי-פה, עם הפטנט שקיבלה עבור אלגוריתם פנדה, שבין היתר גם עוקב אחרי אזכורים באינטרנט.

AmitAdler.co.il עמית אדלר, AmitAdler.co.il


דניאל זריהן, בלוגר ומקדם אתרים עצמאי
דניאל זריהן, מקדם אתרים עצמאי

"אכן, תוכן הוא עדיין המלך"

אין לי ספק שיש כמה מגמות שתמשיכנה להתחזק במהלך 2016:

 מובייל – בהרבה תחומים גולשי הסלולר עקפו את גולשי הDesktop, לפעמים ביחס של 70%-30% ואף יותר – בעיקר בתחומים טכנולוגיים ו/או של קהל יעד צעיר ברובו. אני צופה שאופטימיזציה למובייל עבור אתרים כאלה תהיה אפילו יותר חשובה מאופטימיזציה לאתר רגיל. בהקשר כזה, כדאי לבחון אפשרות וכדאיות של הקמת אתר מובייל ייעודי, להבדיל מאתר רספונסיבי שמוגבל ביכולותיו במידה וצריך חווית גלישה סלולרית מקסימלית.

 מהירות – נושא המהירות תמיד היה חשוב לגוגל, ובשנים האחרונות זה הולך ומקבל יותר משמעות, ראיה לכך היא פרוייקט AMP (Accelerated Mobile Pages) של גוגל, שמטרתו להגיש גרסה מינימליסטית ורזה יותר של עמודי סלולר, על מנת להתמודד עם גודל התעבורה הגדל במימדים מפלצתיים. אני בטוח שנושא המהירות הולך לקבל יותר דגש גם בפן האלגוריתמי.

 אבטחה – כפי שזה נראה, גוגל שואפים להפוך את האינטרנט למקום בטוח יותר, ואף הצהירו בגלוי שאתרי https מקבלים עדיפות מסוימת בתוצאות. סביר להניח שהמגמה הזאת תימשך עוד יותר ובעוד כמה שנים לא מן הנמנע שזה יהפוך לסטנדרט.

אסיסטנטים וירטואליים – עם התפוצה הרחבה של סמארטפונים וטאבלטים למיניהם, החיפוש הופך להיות לקולי יותר, תוך שימוש בשפה יומיומית. למשל חיפוש בעזרת Siri של אפל, Cortana של מייקרוסופט או Google Now. הולך להיות מעניין לראות כיצד כל החיפושים האלה, שיהיו יותר דומים לדיבור מאשר חיפושים טכניים או מאד "גוגליים" כפי שמרבית הגולשים מבצעים היום, ישנו את עולם החיפוש וכיצד בעלי אתרים יתאימו את עצמם לשינוי.

 ולמרות כל האמור לעיל – עדיין תוכן הוא המלך וימשיך להיות המלך, וגם, לעניות דעתי, הקישורים ממש לא הולכים להיעלם בזמן הקרוב, ועדיין מהווים שחקן מרכזי מאד בקביעת הדירוגים. בסופו של דבר, הייתי משקיע את רוב המאמצים ביצירת אתר כמה שיותר איכותי, מהיר ומספק חוויה טובה, ודואג להפיץ את התוכן בערוצים בהם קהל היד שלי נמצא.

DanielZrihen.co.il דניאל זריהן, DanielZrihen.co.il


זקן השבט (עמנואל), חוקר את מה שיציב ומה שמשתנה במדיניות הנהלת חברת גוגל
זקן השבט (עמנואל), חוקר את מה שיציב ומה שמשתנה במדיניות הנהלת חברת גוגל

"לקראת 2016 יש צורך במקדמי אתרים מסוג שונה"

במה תהיה שונה עבודת קידום האתרים (נגד מתחרים ראויים בצמרת תוצאות החיפוש) בשנת 2016 לעומת שנת 2015? יש לכך תשובה קצרה ותשובה ארוכה. התשובה הקצרה היא שמבחינת עבודת הקידום שמספקים ללקוחות, בעלי האתרים, אין כמעט הבדל, כמו שלא היה הבדל בין שנת 2015 לשנת 2014, ובין שנת 2014 לשנת 2013, למעט הסתגלות הדרגתית לגזירות "פנדה" ו"פינגווין". אבל מבחינת מה שהנהלת חברת גוגל מנחה את בעלי האתרים לדרוש ממקדמי האתרים לבצע כדי שאתריהם יקודמו בתוצאות החיפוש, הפער בין המצוי לרצוי (לגוגל ולבעלי האתרים) רק מתרחב. ולכן מקדמי האתרים שעובדים על אתרים בבעלות עצמית, ובעלי מיזמים עסקיים שכל השיווק שלהם מתנהל באינטרנט,  ומעסיקים מקדם אתרים שכיר במשרה מלאה, ייאלצו להסתגל לדרישות הנהלת גוגל, במיוחד לאחר שיראו שהם לא מצליחים לגבור על המתחרים שבצמרת תוצאות החיפוש.

בשביל התשובה הארוכה דרושה סקירה היסטורית. גוגל משנה את מנוע החיפוש לעיתים תכופות ומן הקצה אל הקצה. גוגל של 2016 לא דומה בכלל לגוגל של 2000. ב-2000 זו הייתה מכונה פשוטה ופרימיטיבית. ב-2016 זו מכונה כל-כך מורכבת שאפילו John Mueller מתקשה להסביר את פרטי פעולתה כששואלים אותו שאלות ב-Hangouts שלו. ב-2000 מנוע החיפוש נזקק למקדמי האתרים כדי שיתנו לו הוראות לאיזה ביטוי חיפוש גוגל צריך לאנדקס את הדף, אם בדף, או בטקסט העוגן של קישור אליו, לא היה קיים ביטוי חיפוש מסוים אז הדף לא הופיע בתוצאות החיפוש לאותו הביטוי.

בשלב הבא, שמעטים שמו לב לקיומו, גוגל ראו שמצטברים בצמרת תוצאות החיפוש, תוצאות חיפוש שדומות מדי האחת לשנייה. כדי לספק תוצאות חיפוש רלוונטיות לכוונותיהם של מגוון אוכלוסיות משתמשי גוגל ששאלו את אותו ביטוי חיפוש, הם פעלו ליצירת רבגוניות בצמרת תוצאות החיפוש. כך למשל אם עשרה עורכי-דין בארה"ב השקיעו מיליוני דולרים בשנה כדי לקדם כל אחד את האתר שלו לשם של מחלה תעסוקתית, גוגל כבר לא אפשר שיהיו בצמרת רק עשרה אתרים של עורכי-דין, כמו שהיה קודם, והעלה לצמרת אתרים של מוסדות רפואה שמציעים מידע וטיפול, קבוצות תמיכה של חולים, ומוסדות ממשל שעוסקים במחלה זו. נוצר מצב שאם היה כבר עורך דין אחד בעשירייה הראשונה אי אפשר היה יותר לדחוף לשם אתר נוסף של עורך-דין אחר, לא חשוב כמה עבודה השקיע מקדם האתרים וכמה כסף הושקע בקידום. אפשר לראות בשינוי האלגוריתם הזה מימד נוסף בחישוב ציון הרלוונטיות של הדף לביטוי החיפוש הנתון, מימד נוסף כמו במעבר מגרף בשני מימדים לגרף בשלושה מימדים, כאשר התווסף ציון מיוחד עבור הצלחת בידול תוצאת החיפוש מתוצאות החיפוש המתחרות על מקום בצמרת. אם נוצר מספיק בידול אז גוגל יהיה חייב להקפיץ אותך לצמרת, על חשבון תוצאות החיפוש שהגיעו לשם בעבודה רצופה מדי חודש וחודש.

לפני כ-8 שנים כמדומני, גוגל הכניס מימד רביעי והוא ההיסטוריה האישית על פי ההתנהגות וההעדפות  של משתמש גוגל הבודד. אם המשתמש הבודד פותח את דף תוצאות החיפוש ומשום מה צדה את עינו דווקא תוצאת החיפוש השלישית והוא נכנס אליה. בפעם הבאה שהוא יחפש את אותו ביטוי חיפוש גוגל ישפר עבורו בלבד את המקום של מי שהייתה התוצאה השלישית בפעם הקודמת. אבל אם רבים כמוהו עושים את אותו הדבר, יש להניח שאותה תוצאת חיפוש תשפר מקום גם עבור מי ששואלים עכשיו את אותו הביטוי בפעם הראשונה – כי זו ההעדפה קולקטיבית. מאיסוף נתונים על ההתנהגות של משתמשי גוגל, אגירת הנתונים וניתוח הנתונים בשיטות משוכללות, גוגל למד יותר ויותר איך מתנהגים משתמשי גוגל, מה מאפיין אותם ומה הן העדפותיהם, גם אם מדובר באוכלוסיה של 10,000 משתמשים שיש להם את אותן העדפות כאשר הם שואלים ביטויי חיפוש שונים, וגם אם הם מתחלקים לעשר אוכלוסיות משנה,  שלכל אחת העדפות שונות, למרות שכולם שאלו את אותו ביטוי חיפוש.

החל מחודש מאי 2013, הנהלת חברת גוגל מנחה את בעלי האתרים לבנות אתר איכותי שמשתמשי גוגל ירצו להשתמש בו ולשתף אותו יותר מרצונם להשתמש ולשתף את תוצאות החיפוש המתחרות. משמעות הדבר היא שינוי מן הקצה אל הקצה של ההכרעה מה היא תוצאת החיפוש הכי רלוונטית למשתמש גוגל. בשנת 2000 שני הנערים מייסדי גוגל קבעו בתמימות שתוצאת החיפוש הכי רלוונטית היא זו שסך ערך הקישורים הנכנסים אליה גבוה מסך ערך הקישורים הנכנסים לכל אחת מתוצאות החיפוש המתחרות, בתוספת הערכה של עובדי גוגל על רלוונטית של תוכן הדף ותגיות המטא. החל משנת 2013 גוגל מוותרים על הפריבילגיה לקבוע מה יותר רלוונטי, ומשאירים את ההכרעה בידי משתמשי גוגל. הנימוק לכך, הוא בין השאר האינטרס העסקי של גוגל לא לאבד משתמשים לפייסבוק ולשאר הפעילויות באינטרנט. אפשר לראות בזה את המימד החמישי בשקלול ציוני הרלוונטיות של הדף. במודל הזה, בכל אחד מן המימדים ציון הרלוונטיות יכול (להבנתי) להיות אפס, משום שהמודל מאפשר לתוצאת חיפוש להיות במקום הראשון בגוגל לביטוי חיפוש תחרותי גם אם אין לו שום קישור נכנס.
יחד עם זאת, על פי עיקרון הפעולה הבסיסי של מנוע החיפוש, גוגל לא שם במקום הראשון תוצאת חיפוש שהיא מצוינת בהכרח, אם הוא לא מוצא באינדקס תוצאות חיפוש מצוינות, אלא את תוצאת החיפוש הכי פחות גרועה מבין כולן.

לפני כשנתיים, הנהלת גוגל מנתה למשרת מנהל ההנדסה של הקונצרן את Raymond Kurzweil כדי שיצעיד את קונצרן גוגל קדימה בהמצאות ובפיתוח הנדסי. קורצוויל הוא מהנדס בעל שם עולמי בפיתוח אינטליגנציה מלאכותית, אינטליגנציה מלאכותית נחוצה כדי ללמוד איזה תוצאות חיפוש משתמשי גוגל רוצים יותר להשתמש ולשתף, אפשר ששימוש מתוחכם באינטליגנציה מלאכותית אחראי גם לממצא מפתיע שגיליתי לאחרונה בתוצאות החיפוש לביטוי מסוים גוגל הציג במקום השלישי תוצאת חיפוש שלא נעשתה עבורה אפילו פעולת קידום אחת שמשתמשת באותו ביטוי חיפוש, לא בתגי המטא, לא בטקסט, לא בתגי ה-Alt ולא בטקסט העוגן של הקישורים הנכנסים. שום כלום.

הממצא הזה מפריך לכאורה את האקסיומה הבסיסית של התיאוריה והפרקטיקה של עבודת הקידום כפי שהיא קיימת מזה יותר מ-20 שנים – שדרושה פעולת קידום שמשתמשת בביטוי החיפוש הנתון  כדי שגוגל יאנדקס ויציג את הדף בתוצאת החיפוש לאותו ביטוי. בין אם הממצא הזה הוא באג במנוע החיפוש (ואז הוא ייעלם בקרוב) ובין אם הוא מסמן שחרור מוחלט של גוגל מהזדקקות למקדמי אתרים (נגד מתחרים בצמרת תוצאות החיפוש), כי גוגל מתחיל להציג למשתמשי גוגל תוצאות חיפוש שהוא סבור שהם ירצו להשתמש בהם, למרות שהקשר שלהם גם לביטוי החיפוש וגם לתכונות הדף הרבה פחות ברור, המגמה של הרחבת הפער בין המצוי לרצוי (לגוגל ולבעלי האתרים) רק מתרחב. ולכן מקדמי האתרים שעובדים על אתרים בבעלות עצמית, ובעלי מיזמים עסקיים שכל השיווק שלהם מתנהל באינטרנט, ומעסיקים מקדם אתרים שכיר במשרה מלאה, יבחרו להסתגל לדרישות הנהלת גוגל, במיוחד לאחר שיראו שהם לא מצליחים יותר לגבור על המתחרים שבצמרת תוצאות החיפוש.

זקן השבט (עמנואל)


מיכל כהן, בעלת חברת WebGuru
מיכל כהן, בעלת חברת WebGuru

"תנו כבוד לגולשים שלכם"

אין לנו רגע אחד של שקט בעולם ה-SEO:

ב-2015 חווינו לא מעט טלטלות בדירוגים, עדכונים אלגורתימיים, הכרזות של גוגל (HTTPS, פנטום, ,mobilegeddon, שינויים בגוגל+), שינויים במבנה תוצאות החיפוש (יותר מודעות אדוורדס, יותר תוצאות לוקאליות, יותר נולדג' גרף, אינדוקס אפליקציות), שינויים בהרגלי הגלישה (השנה לראשונה המובייל עקף את הדסקטופ) ובמקביל שינויים טכנולוגיים ושינויים אחרים בעולם השיווק הדיגיטלי שמשפיעים בעקיפין גם על תחום ה-SEO.

ומצד שני… בכל שנה כשאני מתבקשת להכין סיכום שנתי ותחזית לשנה הבאה, אני מוצאת שרוב התחזיות שלי בשנים הקודמות נשארו וישארו נכונות גם בשנה הבאה. כבר 10 שנים אנחנו אומרים ש"התוכן הוא המלך", שצריך להזהר מקישורים ספאמיים ולבנות יותר קישורים טבעיים, שגוגל הולך ונעשה חכם ולומד למדוד התנהגות גולשים וחוויית משתמש, שתוצאות החיפוש הולכות ונעשות מותאמות אישית לגולש שהשנה תהיה שנת המובייל. הכל נכון, נעשה חזק ונכון יותר משנה לשנה ויתחזק עוד יותר גם ב-2016.

יש המון עיצות וטיפים ל-2016, שקשורים למעבר למובייל, לטרנד של Content Marketing, לדרך בה יש לייצר קישורים טבעיים יותר ולפרמטרים החדשים שגוגל נותן להם יותר ויותר משקל. את כל הטיפים ריכזתי תחת 3 הנחיות מרכזיות.

יישמו אותן, בנוסף להנחיות SEO הקלאסיות, ותראו הצלחה לאורך זמן גם בדירוגים וגם בתנועה ובפניות האיכותיות.

1. ספקו את המידע הטוב ביותר שאפשר לספק בתחומכם

זה הבסיס ההכרחי לקידום מנצח לאורך זמן.

שמרו על אתר מקיף, עדכני, הגיבו מוקדם לאירועים בתחומכם, הביעו דיעות ייחודיות ומעניינות. מחקר מילות מפתח מעמיק יעזור לכם להבין איזה נושאים הקהל שלכם רוצה לדעת. חזקו את הטקסטים בתוכן ויזואלי, תמונות, אינפוגרפיקה ווידאו. אלו אהובים על הגולשים ומעלים את השיתופים.

סיקורים מקיפים, מדריכים מפורטים, תשובות לשאלות למה ואיך – הם אלו שיש להם את הסיכוי הטוב ביותר לייצר קישורים טבעיים, שיתופים ושאר סיגנלים איכותיים שתופסים חלק משמעותי יותר בדירוגים.

גם ב-2016 צריך להמשיך לבנות קישורים, אבל קל יותר לעשות את זה, כאשר יש תוכן ראוי לקשר אליו. ככל שהתכנים באתר שלכם יהיו ראויים יותר, כך בעלי אתרים אחרים יסכימו לארח תכנים שלכם אצלם, כך יהיה לכם טבעי לקשר מתגובות, פורומים ורשתות חברתיות וליצור שיתופי פעולה איכותיים.

תוכן איכותי יכיל באופן טבעי את ביטויי המפתח הרלוונטים כולל הזנב הארוך שהולך ונעשה חשוב. שימוש בשפת הגולשים יקלע יותר לשאילתות בחיפוש קולי. אמנם גוגל הולך ונעשה סמנטי, אבל עדין ובפרט בעברית יש להקפיד על שימוש במילות מפתח, בפרט בכותרות.

2. הגישו לקהל שלכם אתר נוח ושימושי

תנו כבוד לגולשים שלכם ע"י הגשת אתר שימושי, נעים לגלישה, מהיר, יציב, ידידותי למובייל, עשיר במדיה איכותית.

ספקו מידע עדכני אודותיכם, כתובתכם ופרטי יצירת קשר עמכם כדי שהגולש ידע איפה הוא נמצא ומי כותב לו.

גם גוגל וגם הגולשים שלכם יחזירו לכם אהבה.
mobile first – חיפושים ממובייל הפכו פופולארים יותר מחיפושים מדסקטופים – לכן בתכנון האתר שלכם ובבדיקות שימושיות, ניווט, חווית משתמש ומהירות – תנו דגש למובייל. גם מבנה התוכן, אופי התוכן ואורך התוכן – צריכים להתאים למובייל.

עם העליה בשימוש במובייל – בדקו האם אפליקציית מובייל תועיל לקהל שלכם. גוגל מאנדקס אפליקציות וייתן להן יותר ויותר משקל, בפרט אם תקדמו גם אותן.

שקלו אחסון מאובטח במידת הצורך. לאתרי HTTPS יתרון קל בדירוג.

3. חזקו את המותג שלכם ברשת

גם גולשים וגם גוגל אוהבים מותגים. אתר מעולה ותוכן איכותי זה לא מספיק. הקפידו על נוכחות בולטת ברשת, ערוץ יוטיוב ורשתות חברתיות וקישוריות ברורה בין כל הערוצים, ניהול שוטף של בלוג, פרסום כתבות באתרים מובילים והפצתן בעזרת פלטפורמות להפצת תוכן.
אזכורי המותג ברשת תורמים לקידום באופן דומה לקישורים.
ככל שתהיו מוכרים יותר, כך יחפשו אתכם יותר בגוגל, וככל הנראה זה ירשים את גוגל.
ככל שתהיו מוכרים יותר, כך יעלה ה CTR שלכם בתוצאות החיפוש.
ככל שתהיו ממותגים יותר, כך אתרים חזקים יותר יקבלו מכם תכנים מקשרים.

ולסיום, אחרי שנתתם כל כך הרבה אהבה לקהל שלכם, הזכירו ללקוחותיכם המרוצים להחזיר לכם אהבה: ביקורות ודירוגים גבוהים תורמים ויתרמו יותר ויותר לקידום, בפרט בתחומים לוקאליים.

WebGuru.co.il מיכל כהן, WebGuru.co.il


עידן בן אור, מנהל תחום SEO @ TeraLead
עידן בן אור, מנהל תחום SEO @ TeraLead

"החיפוש הקולי צובר תאוצה והולך לשנות את החוקים"


הגדלת חשיבות ההתאמה למובייל

בכל שנה אנו עדים להשתלטות רחבה יותר של המובייל על אחוזי החיפוש לעומת הדסקטופ.

עוד לפני העדכון המפחיד שגוגל קבעו ב-21.4.2015 "והכריחו" את בעלי האתרים לבצע התאמות לסלולר החלה מגמה של שיפורים ואופטימיזציה של אתרים לתצוגה נוחה בסלולר.

בהתחשב בעובדות שציינתי למעלה ובדבריו של ג'ון מולר שעדכן שב-2016 גוגל ימשיכו לתת דגש על שיפור ההתאמה (שרבים עדיין לא מבצעים באופן תקין) אני מניח שנראה הבדלים גדולים יותר בין תוצאות החיפוש בדסקטופ למובייל.

גוגל רוצה להשאיר את הגולשים אצלה בכל מחיר

המתחרה הראשית של גוגל היא כמובן פייסבוק.

בשנה האחרונה פייסבוק ביצעה לא מעט מהלכים שמטרתם להשאיר את הגולשים בתוך הפלטפורמות שלה (אתר, אפליקציה, אתר מובייל) ולא לשלוח אותם לאתרים החוצה (לדוגמא טפסי נחיתה בתוך פייסבוק, הצגת אתר ישירות באפליקציה וכו').

גוגל החלה להראות מגמה דומה אצלה ובעצם משפרת כל הזמן את היכולת שלה להציג תוצאות באופן ישיר דרך מנוע החיפוש.

דוגמא יפה לכך היא טפסי השוואת המחירים של גוגל בתחומים שונים בארצות הברית, הרחבת גרף הידע והצגת תשובות לכל מיני שאלות שנשאלות באופן תדיר ישירות במנוע חיפוש.

עובדה זו לא "תעלים" את הצורך בבעלי מקצוע בתחום השיווק הדיגיטלי אלא רק תדרוש מאיתנו התאמה והבנה של המערכות החדשות.

מי שילמד באופן המהיר ביותר להתברג בתוך תוצאות אלה יהנה מאמון גבוה של מנועי החיפוש וכתוצאה מכך גם לטראפיק ודירוגים טובים יותר.

הקשרים סמנטיים וחיפושים לשוניים – מספרים הם לא הכל

מנגנוני החיפוש הקולי הולכים ותופסים תאוצה.

"עוזרים חכמים" כמו סירי והמקביל האנדרואידי ידרשו מגוגל להבין טוב יותר הקשרים סמנטיים ומילוליים.

אנשים מחפשים באופן שונה מאוד כאשר הם שואלים שאלה באופן קולי וכאשר הם מקלידים במנוע החיפוש ועובדה זו תשפיע באופן דרסטי על היכולת לבצע מחקר מילים.

כבר במצב הנוכחי אנו שמים לב כי נפח חיפושים גבוה ב"מתכנן מילות המפתח" של גוגל אינו מנבא כניסות / המרות באתר.

ב-2016 יהיה עלינו להתאים את עצמנו לעידן בו כוונת הגולשים היא החשובה ולא המילים הספציפיות בהן הם השתמשו על מנת לבקש את התשובה.

חווית משתמש ומהירות אתר

הגולשים של היום הם בעלי סבלנות נמוכה וסף אמון נמוך עוד יותר.

האינטרנט מוצף במידע ועל מנת לשכנע את הגולשים שאנו אמינים וראויים להם עלינו להתחיל מהבסיס – חווית הגלישה.

נקודה זו בולטת במיוחד בכל הקשור למסחר אלקטרוני. מחקרים מראים כי חנות וירטואלית שזמן הטעינה שלה גבוה מ-2 שניות למעשה מבריחה את הגולשים ופוגעת באמינות ובמותג אותו היא מייצגת.

ככל שסף הריגוש של אנשים יעלה כך הסבלנות תרד, לכן עלינו לדאוג לגולשים וללקוחות שלנו ולשפר ככל הניתן את חווית הגלישה בדגש על זמן טעינת האתר.

תוכן ימשיך להיות ה-מלך

מקדמי אתרים הבינו מזמן שתוכן הוא פרמטר חשוב בהליך קידום האתרים.

הבעיה מתחילה כשבכל יום עולים מיליוני פוסטים לאינטרנט במטרה לשפר את דירוגי האתרים בגוגל בדגש על כמות ולא על איכות.

כבר כמה שנים שגוגל מנסים להסביר לנו (דרך עדכוני פנדה) שתוכן דל הוא לא התשובה למה שהם מחפשים.

לא תמיד יש לגוגל את היכולת למדוד תוכן איכותי לעומת תוכן שאינו איכותי, אך גם אם כרגע אין להם את היכולת הזו – בעתיד תהיה.

ב-2016 אתגר יצירת התוכן האטרקטיבי יהפוך להיות קשה עוד יותר.

יהיה עלינו למצוא דרכים לכתוב תכנים מקיפים, עם מדיה מוטמעת (כמה שיותר קבצי וידאו קצרים ותמונות רלוונטיות) ואפשרות ליצירת אינטראקציות עם הגולש וכמובן גם להפיץ אותם לקהל היעד המתאים בכל האפיקים האפשריים.

IdanBenOr.co.il עידן בן-אור, IdanBenOr.co.il


טל זולברג, ראש תחום SEO @ SiteIT
טל זולברג, ראש תחום SEO @ SiteIT

"מקדמי אתרים שרלטנים, שימו קסדה"

כידוע כל המקדמי אתרים הם שרלטנים (כי אף אחד לא באמת יודע את התוכניות של גוגל), או במילים אחרות חלק מהם יודעים לראות את המגמות וחלק מהם מנחשים על סמך מידע כזה או אחר.

אני אשתדל לפרוט את המחשבות שלי פה על 2016, חלק מהם כבר הראו את המגמה הברורה עוד בשנת 2015.

 לוקאל לוקאל לוקאל – גוגל כבר הראו שחיפושי לוקאל יקבלו יותר משקל וכבר בסוף שנת 2015 הם הכניסו סגמנטים של תוצאות מותאמות מיקום, ככה שלא מדובר כל כך בניחוש.

בעלי עסקים ומקדמי אתרים לא צריכים לעשות משהו מיוחד פרט לפתיחת פרופיל גוגל + לעסק ביחד עם Google Places ולדאוג לביקורות טובות ולגיטימיות מלקוחות.

מדוע אתם לא צריכים לעשות משהו מיוחד? במידה ויש לכם גוגל+ ביחד עם Google Places כשיחפשו את הביטוי של המילת מפתח שלכם בחיפוש ביחד עם הביקורות, גוגל+ ו- Google places אתם כנראה תצאו בתוצאות הטבעיות.

לפי דעתי זה הסגמנט שיקבל הכי הרבה משמעות בשנת 2016, בהמשך ניתן לקרוא את הסעיף של הסושיאל שמוסיף ללוקאל (שהוא גם סושיאל) נפח.

 מובייל – מה לא נאמר על מובייל, גוגל הודיעו (וכאן התחלנו לראות מגמה מאוד ברורה כבר ב-2015) של עדיפות לאתרי מובייל וחשיבות בניית אתר רנספונסיבי לעומת בניית אתר רגיל.

כיום ברוב האתרים שאני מקדם תנועת המובייל נעה בין 30%-60%, איך שלא תסובבו את זה מדובר בלא מעט גולשים ולקוחות פוטנציאלים שאפשר לאבד במידה ולא בונים אתר רנספונסיבי, הבעיה העיקרית היא לא בבנייה, רוב האתרים שבונים היום מותאמים למובייל. לעומת זאת כשיש לכם אתר ישן יש סיכוי סביר מאוד שהוא לא מתאים למובייל.

אף פעם לא מאוחר מדי לשדרג, יש לזה עלות אבל במידה ומדובר בעסק פעיל, במיוחד כשהוא עושה קידום אתרים זה מחזיר את ההשקעה די מהר. ועיצוב חדש תמיד יכול לעשות טוב במידה ובונים אצל חברת בניית אתרים טובה.

 אבטחה – גם על אבטחה גוגל כבר דיברו, אתרים עם SSL ונטולי וירוסים מקבלים יחס מועדף. בינינו זה בקטנה, לא הייתי משקיע באתר תדמיתי ב-SSL אבל אם יש לכם כסף מיותר, או שאם גם ככה אתם סולקים בכרטיס אשראי ושילמתם על SSL אז למה לא בעצם?

 רשתות חברתיות (סושיאל) – סושיאל גם מקבל יחס, לא מדובר רק ברשת אחת, למרות שגוגל+ תקבל לפי דעתי את המשקל הכי גדול ובכל זאת. מותגים גדולים צריכים להחזיק סושיאל חזק, פייסבוק וגוגל+ במקרים פשוטים והוספת אינסטגרם, טוויטר, פינטרסט וכו לעסקים שצריכים. כן זה דורש השקעה וכמו כל אחד מהסגמנטים האחרים במידה ועושים את זה נכון ושקול הכסף חוזר פי כמה והמותג גדל.

גוגל+ יחזור על ידי החייאה ידנית נוספת מגוגל והמשקל שיש היום לעמודים עסקיים ביחד עם Google Places יקבל משקל גדול יותר.

לסיכום: בסופו של דבר כמו שכתבו קודמיי, התוכן נשאר וישאר המלך. מדריכים כמו HOW-TO יקבלו פחות ופחות משמעות למרות שהם עדיין מועילים לפי דעתי. קישורים ישארו בערך עם אותה השפעה כמו היום.

ההשפעה הכי גדולה לפי דעתי תהיה של Google Local וכמו שאני תמיד אומר, אם אתם עושים קידום אתרים נכון אף עדכון של גוגל לא אמור להעניש אתכם בצורה קריטית (רק צריך לשים קסדה ולהחזיק חזק).

seovision טל זולברג, seovision


עידן שלומן, מנכ"ל @ SignUp
עידן שלומן, מנכ"ל @ SignUp

"עדכונים בזמן אמת וגם השתלטות גוגל על נכסים מניבים"

יחסית לשנים קודמות בשנת 2015, היינו עדים לכמות יחסית מצומצמת של עדכוני אלגוריתם בגוגל. בנוסף, רוב העדכונים הוכרזו בדיעבד כך שהיה קשה (אם בכלל..) להתחקות אחר ההשפעה המיידית שלהם.

לפי דעתי, בשנת 2016 אנו נמשיך לראות עדכונים מצד גוגל בתחומים העיקריים שטופלו בשנה האחרונה:

 עדכוני אלגוריתם בזמן אמת – לפי הצהרות גוגל, כבר בחודש הקרוב אנו נהיה עדים לעדכון פינגווין (יכול להיות שאנו כבר עדים לשחרור הדרגתי שלו בימים האחרונים). העדכון עצמו לא חדש ולא מעניין במיוחד, החידוש הוא בצורת ההתייחסות של גוגל והבנה כי עדכוני אלגוריתם מהותיים לא צריכים להתבצע פעם בשנה, אלא בזמן אמת. עדכון בזמן אמת מאפשר לנו להגיב ולבצע תיקונים ושחזורים מהירים יותר (להבדיל מבעבר, שהיינו צריכים לחכות לעדכון הבאה שהגיע אחרי שנה מרגע הפגיעה).

 Local SEO – לפי דעתי, אחד התחומים הכי מעניינים בעולם ה – SEO. קידום לוקאלי מתייחס לא רק לביטויים לוקאליים קלאסיים (פיצה בתל אביב) אלא גם לחיפושים בעלי משמעות לוקאלית (בנק, פיצה, עורך דין וכדומה). בשנת 2016, אנו נראה עדכונים נוספים מצד גוגל בזירה הזו ולפי דעתי הרחבה של פלטפורמת הפרסום של גוגל אדוורדס לתוך בלוק המפות וליצירת לידים ישירות דרך מנוע החיפוש (בדומה לשני הניסויים שהיא עורכת באזור סן פרנסיסקו, קליפורניה).

 Mobile SEO, ממשק משתמש ושיפור מהירות האתר – לאור התחזיות האחרונות כי כמות החיפושים במובייל עוקפת את כמות החיפושים בדסקטופ, אני בהחלט צופה שגוגל תמשיך עם האובססיות שלה בנוגע לשיפור מהירות האתרים הנסרקים ושיפור ממשקי המשתמש עם התייחסות ל – Mobile. גוגל הודיעה לאחרונה כי הפרויקט החדש שלה, AMP Project, יתחיל להיות מיושם כבר בתחילת פברואר 2016 וככל הנראה אתרי תוכן אשר לא יישמו את התשתית הטכנולוגית של AMP Project, יסבלו מירידה בדירוגים (או לכל הפחות, לעדיפות נמוכה יותר בבלוק החדש) בתוצאות החיפוש במובייל.

 המשך ההשתלטות של גוגל על נכסים מניבים –  גוגל ממשיכה במגמת השתלטות שלה על תחומים מניבים כמו תיירות, משכנתאות וביטוחים, מוצרי צריכה, שירותים עסקיים וכדומה על ידי פיתוח מנועי השוואה ולידים פנימיים אשר מבוססים על מפרסמי ה – PPC  בגוגל אדוורדס. כתוצאה מכך, היא הופכת ליריבה עסקית, מייתרת את רוב האתרים אשר פועלים בזירות אלה ודוחפת אותם להפוך למפרסמי PPC או להגדיל את תקציב הפרסום הקיים שלהם.

– תופעה זו בולטת עוד יותר, כאשר מגלים כי כבר היום גוגל מציגה ב – 31% מהחיפושים תוצאות ישירות אשר נמשכות בצורה אוטומטית מאתרים רלוונטים לשאילתת החיפוש (בצורה זו, גוגל גוזלת מאותם אתרים את ביקור הגולש).

אין ספק שישנו כרסום מתמשך מצד גוגל בנדל"ן שהיה שמור ל – SEO אורגני "לטובת הגולש" ובעיקר לטובת שטחי הפרסום של גוגל אדוורדס. עם זאת, אני חושב שתהליכי ה- SEO  עדיין נחוצים לרוב בעלי העסקים באינטרנט והבסיס שהיה נכון לפני 10 שנים נכון גם היום – תוכן מקורי, עשיר ורלוונטי, אופטימיזציה וקישורים ימשיכו לשחק תפקיד משמעותי בשנה הבאה (וגם בשנים הבאות).

כמובן, שנצטרך לבצע התאמות שונות (Local SEO, Mobile SEO, HTTPS  וכדומה), אך גם עם השינויים הנ"ל, חזרה ל – SEO  הבסיסי הוא ההימור הכי בטוח שניתן לעשות גם היום.

SignUp.co.il עידן שלומן, SignUp.co.il
אליאב לנקרי
אליאב לנקרי

אליאב לנקרי

בעלים של חברת GH.A שיווק דיגיטלי. מומחה באסטרטגיות לקידום אתרים נקיות לאורך זמן. כותב את הבלוג שמולכם כבר למעלה מ-7 שנים בגלל הכיף שבתחום. מקדם אתרים ברוב הפעמים תחת הכובע הלבן ☺- אבל במקרים מסויימים יודע גם לעבור לצד השחור ☻.

24 תגובות על “10 מומחים לשיווק וקידום אתרים עונים: אילו שינויים מצפים לנו ב-2016?

  • דצמבר 21, 2015 11:17 am

    אליאב, תודה על ההשקעה שלך ועל ההזדמנות להציג את התחזית שלי 🙂

    בהחלט יש מה ללמוד מהתחזיות שהציגו כל המשתתפים ועוד יותר מפתיע לגלות את הדימיון והשוני בתחושות שלנו. אין לי כל ספק שהתחום שלנו מתפתח מידי שנה ואנו נצטרך להסתגל ולבצע את ההתאמות הנחוצות בהתאם לשינויים מצד הגולשים וגוגל.

    הגב
  • דצמבר 21, 2015 5:00 pm

    תודה רבה לכל 9 מקדמי האתרים שטרחו ואיך לא, לחוקר – עמנואל.

    אני צעיר השבט, בן 28 ופעיל בקבוצות בהן זקן השבט מספים בשאלות לא רלוונטיות. את השאלה שלי אפנה לעמנואל:
    דעתך היא כמו כל התגובות שאתה כותב בפייסבוק בקבוצות השנות, מה חדש?
    ולידע כללי, הממצא שלך הוא לא באמת ממצא, אף אחד לא אמר שרק קישורים זה הפתרון ואף אחד לא אמר שרק התוכן הוא הפתרון צריכה להיות סינגריה בין כולם.

    *אליאב-ההודעה היא מקצועית ולא אישית, אני אשמח שתאשר אותה באמת חשובה לי דעתו של עמנואל

    תודות,
    צעיר השבט

    הגב
  • דצמבר 21, 2015 6:31 pm

    מה שחדש בממצא שהצגתי הוא שאין כל סינרגיה בין התוכן לקישורים, כי אין אפילו פעולת קידום אחת שמשתמשת בביטוי החיפוש prom dresses 2017. בעבר היה די בפעולה אחת (נניח טקסט עוגן של קישור נכנס) כדי לגרום לגוגל לאנדקס את הדף בתוצאות החיפוש לאותו ביטוי. ראה ניסוי מבוקר פשוט ואלגנטי שביצע אצלנו ברנקו ריכטמן: http://www.seo-scientist.com/first-link-counted-rebunked.html. סימן שמשהו קיצוני השתנה בשיטת דירוג תוצאות החיפוש של גוגל.

    הגב
    • דצמבר 21, 2015 8:49 pm

      ערב טוב,
      1. האתר לא עולה ככה שאני לא יכול להבין במה מדובר.
      2. האינדוקס לפי אנקור עדיין קיים, אני לא מצליח לרדת לסוף דעתך.

      עמנואל, לעומת כל המקדמי אתרים פה אתה כתבת תיאוריה, האם מתי שהוא ניראה משהו מעבר לתיאוריה?

      הגב
      • דצמבר 24, 2015 9:01 am

        האינדוקס לפי טקסט העוגן של קישור נכנס קיים, אבל בממצא שהצגתי הדף מאונדקס לביטוי prom dresses 2017 למרות (!) שביטוי החיפוש לא נמצא בטקסט העוגן של אף קישור נכנס!

        הגב
        • דצמבר 25, 2015 1:11 pm

          מספיק שהעוגן הוזכר בקישורים ישנים יותר.
          בנוסף אם כל האתר עוסק ב-porm dresses ..סביר להניח שגוגל יודע שאם האתר מתעדכן אז כנראה שנת 2017 תיהיה רלוונטית.

          בקיצור, אתה יורד על שאר מקדמי האתרים..אבל לדעתי….יש לך עוד הרבה מה ללמוד מהם.

          צעיר השבט (היורש של זקן השבט).

          הגב
  • דצמבר 22, 2015 11:29 am

    התייחסתי ואהבתי את המאמר עד שהגעתי לזקן השבט – עמנואל. איזה מומחה קידום אתרים הוא בדיוק? לדעתי מקסימום מומחה כתיבת תגובות שמרחיקות אנשים מפורומים ודיונים. מה הוא קידם? אפשר לקבל דוגמאות?

    הגב
    • דצמבר 24, 2015 9:05 am

      ג. מידלר – אני לא מקדם אתרים כמוך ואת הרמה המקצועית שלי לא בוחנים על פי כללי בחינת הרמה המקצועית של פועלי קידום וטכנאים זוטרים.

      הגב
  • דצמבר 22, 2015 11:37 am

    עמנואל, אתה די חסוי עם הקידום שלך. יש לך מה להסתיר?
    אתה מקדם אתרים מפוקפקים?
    נשמח לראות דוגמה להצלחה שלך מ-2015.

    הגב
  • דצמבר 24, 2015 9:13 am

    יוסי שושני, אני לא למדתי קידום אתרים 150 שעות אלא 15,000 שעות. הפוסט הזה עוסק בשינויים הצפויים בשנת 2016 בהשוואה לשנת 2015, והתשובות הן כולן מתחום התאוריה. ניסיון העבר יכול לכל היותר להכריע את מה שתעשה בעתיד, אבל לא את מה שגוגל יעשה בעתיד.

    הגב
  • דצמבר 27, 2015 3:31 pm

    מקדמי אתרים נוהגים להתייחס למילה "תאוריה" כאל מילת גנאי. אולי משום שאיש לא למד כראוי את התאוריה, משמע, את עקרונות הפעולה המתמטיים הבסיסיים של כל מנוע חיפוש. ולכן, גם כאשר הניסיון מלמד אותם שלקדם דף לביטוי תחרותי ממקום 999 למקום 998 זה לא כמו לקדם אותו ממקום 2 למקום 1, הם לא יכולים להסביר את זה הסבר מתמטי.

    הגב
  • דצמבר 28, 2015 8:30 pm

    אליאב כתבה ממש מעניינת ותודה לכל המשתתפים!
    אבל חשוב לי לשמוע גם ממך מה אתה אומר על קידום אתרים בשנת 2016? 🙂

    הגב
    • אליאב לנקרי
      דצמבר 28, 2015 10:57 pm

      תודה רבה שחר 🙂
      רגע, קידום אתרים? מה זה?

      סתם. האמת שלא נשאר לי מה להוסיף החבר'ה עשו עבודה מעולה!

      אליאבוס

      הגב
  • ינואר 6, 2016 11:29 am

    כתבה מעולה! כל הכבוד – תוכן מעולה, ענייני ומלמד

    שנה טובה לכולם!

    הגב
  • ינואר 17, 2016 11:52 am

    הספקתי לקרוא בעיון את הסקירה המעניינת מאוד של לאון דייטש. יישר כוח גדול ללאון, ותודה אליאב על פוסט מעניין. אמשיך לקרוא את השאר לאט לאט…

    הגב
  • ינואר 21, 2016 12:16 am

    אני מתרשמת שהאתר הוא של מקצוענים. אני מחפשת קידום אורגני יעיל ותמידי לאתר.
    תודה

    הגב
    • אליאב לנקרי
      ינואר 22, 2016 8:15 am

      היי ענת,
      כיף לשמוע 🙂

      לכל המומחים שכתבו את דעותיהם על 2016 יש קשר כזה או אחר לחברות ולעסקים פרטיים שעוסקים בקידום אתרים. את יותר ממוזמנת ליצור איתם קשר ואני בטוח שמתוך 10 תמצאי….10 🙂

      אליאבוס.

      הגב
  • פברואר 11, 2016 10:49 am

    מעולה ומחכים.
    חשוב לדעת שגם קידום ממומן בגוגל לא מספיק סתם לבנות קמפיין. המודעות צריכות להיות מסודרות עם סאבטייטלים רלוונטיים לנושא החיפוש, ישנה אפשרות שמודעה ממומנת תתפרס עם כותרת ראשית ומתחתיה מתפצלות מודעות לפי נושאים וזו מודעה שמחקה אתר ראשי של חברה כשהוא נפתח בחיפוש רגיל.
    לגבי קידום אורגני לא מזמן דלף מסמך בן כמאה שישים עמודים של גוגל. ואכן מה שתמיד ניחשו התברר כנכון: תוכן איכותי, קישורים רלוונטיים, אתר שמעוצב כיאות. אולם למרבה הצער לגוגל אין את הכלים לעקוב אחרי היישום של המסמך שלהם, מה שגורם לכך שלמקדמים עדיין משתלם ליצור תוכן לא ראוי. מי שמבין שיום הדין קרוב לא מחכה ועומד בסטנדרטים של גוגל כבר היום.

    הגב
  • פברואר 21, 2017 2:21 pm

    כתבה מעולה.
    גם בשנת 2017 יש עוד הרבה מה ללמוד ממנה.

    הגב
  • מרץ 17, 2017 7:54 am

    כיף לקרוא דברים חדשים תודה על המאמר ממשיכים להתעדכן שיהיה בהצלחה!
    צוות SEOWHO

    הגב
  • יולי 3, 2017 9:39 pm

    כתבה מעולה גם בשנת 2017 ואני מאמין שגם בשנת 2018 יש הרבה מה ללמוד.
    פעם ראשונה שאני רואה את כל התותחים של התחום מתראיינים בכתבה אחת, שאפו.

    הגב
  • נובמבר 18, 2018 11:56 pm

    מדהים, סוף סוף יש כתבה שמציפה את האמת על פני השטח! אני ממש מאמין במה שנאמר כאן שאף אחד לא יוד ע מה באמת פועל ומה לא, הכל הוא לפי נסיונות, כמובן לפי מה שאנו מניחים לפי הצהרות של גוגל.

    ממד מדהים תודה על מאמר נפלא!

    הגב
  • אפריל 22, 2019 12:34 pm

    אחלה של פוסט.
    קצת באיחור אבל לא הרבה השתנה מאז. ציפיתי לשינויים יותר משמעותיים בענף למען האמת.

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *