איך לסנן בוטים בדוחות האנליטיקס?

גם אתם מגלים שזה קשה להבין מאיפה בדיוק מגיעה התנועה לאתר שלכם? בעלי אתרים בימינו אומרים שלהבחין איזה ביקורים באתר הם באמת מבני אדם, ואילו הם מבוטים זה לא פחות ממשימה בלתי אפשרית.

מה הם בוטים?

לפי דו״ח שנתי של Cnet, יותר מ-61% מתנועת הרשת מיוצרת על ידי גורמים ״לא-אנושיים״. הנה תרשים שמציג מאיפה תנועת הרשת הגיע ב-2013 מול 2012:

מאיפה הגיעה התנועה?
מאיפה הגיעה התנועה? | Image via Cnet

אפילו שהמידע הזה נראה מפחיד, חשוב לזכור שיש גם "בוטים טובים", הבוטים הטובים שאני מתכוון אליהם זוחלים לכם באתר במטרה להבין את התוכן ולהבין את מבנה האתר שלכם עבור מנועי החיפוש (לדוגמא).

יחד עם זאת, עם טוב תמיד מגיע גם רע! "בוטים רעים", ידועים לחילופין כ״ספאמרים״ או ״מתחזים״, הם משהו שכל בעל אתר צריך להיזהר ממנו – הבוטים האלו מנסים לעשות צרות, הם יכולים לגרום לאנשי השיווק והקידום תחושת ביטחון מדומה – או במילים אחרות לגרום להם לחשוב שכמות המבקרים היומית\שבועית\חודשית גדלה, כשלמעשה הרוב המוחלט של הביקורים בכלל נעשה ע"י "בוטי ספאם".

בוטי ספאם נוטים לסרוק טפסים במטרה להשתמש במידע לפרסומות מכוונות. בדומה, בוטים מסויימים יכולים לעקוף אבטחת URL בסיסית וטכניקות הצפנה, להוריד מידע חשאי ולהתחיל להפיץ תוכן מזוייף כמו טפסי הרשמה מזוייפים או תגובות ספאם

הפילטר החדש של גוגל

למזלנו "גוגל", שיחררה פילטר חדש במטרה להילחם בהשפעות של הבוטים הרעים. ב-30 ליולי, "גוגל" הכריזה על פילטר ניתוח חדש שיעזור לאתרים לסנן את התנועה ולהלחליט איזו היא אנושית ואיזו לא אנושית, זאת אומרת שכעת יהיה הרבה פחות בלבול על כמות התנועה הלא ידועה שמתרחשת באתר.

עכשיו כשהבנתם שיש פתרון לבעיה (אני אדגים למטה), התוסף החדש יסנן אוטומטית את כל הבוטים שרשומים ברשימת העכבישים והבוטים הבין לאומית של IAB/ABC. הרשימה מורכבת מאלפי בוטים שהצטרפו לרשימה מ-2006, וכניסה לרשימה בדרך כלל עולה 9,000 ליש״ט לשנה.

אז איך משתמשים בפילטר החדש הזה?

כדי לעשות שימוש בפילטר  החדש עקבו אחרי הצעדים הבאים:

היכנסו להגדרות ה-Admin שלכם ב"גוגל אנליטיקס"

תחת פאנל ״"View" תמצאו ״View settings״, הקליקו על זה

 בתחתית הדף תמצאו ״Bot filtering״

 תסמנו את התיבה שכתוב לידה ״exclude all hits from known bots and spiders״

מעכשיו בוטים רעים יוסרו מהנתונים שלכם 🙂

"גוגל" עוד לא הביאה את הפילטר החדש לדרגת שלמות, ובעקבות הכמות הענקית של "הבוטים הרעים" שקיימים, לא תצליחו לראות איזה בוטים מבקרים באתר שלכם. כמו כן, לא תצליחו לסנן בוטים ספציפיים. בנוסף, זה חשוב לציין שרשימת IAB/ABC מתעדכנת בקביעות עם בוטים חדשים, לכן ייתן שכמה בוטים יצליחו להתחמק מתחת לראדר.
מה שבטוח, אתם עדין תצליחו לראות הבדל משמעותי בדוחות שלכם בעקבות שימוש בפילטר הזה.

אליאב לנקרי
אליאב לנקרי

אליאב לנקרי

בעלים של חברת GH.A שיווק דיגיטלי. מומחה באסטרטגיות לקידום אתרים נקיות לאורך זמן. כותב את הבלוג שמולכם כבר למעלה מ-7 שנים בגלל הכיף שבתחום. מקדם אתרים ברוב הפעמים תחת הכובע הלבן ☺- אבל במקרים מסויימים יודע גם לעבור לצד השחור ☻.

3 תגובות על “איך לסנן בוטים בדוחות האנליטיקס?

  • נובמבר 10, 2014 11:25 pm

    שיחקת אותה אחי – תודה רבה!

    הגב
  • אפריל 2, 2015 3:53 pm

    תודה רבה על הפוסט!
    מצאתי ברשת איך לסנן בוטים מסויימים
    הפתרון הזה מונע מהרבה בוטים מוכרים.
    אפשר להריץ על כמה אתרים באנליטיקס

    הגב
  • אפריל 28, 2015 8:36 pm

    היי, ראשית כל תודה על המידע שהצגת בפוסט. אשמח אם תציע לי משהו כדי להתמודד בהפגזת ספאמים נגד האנליטיקס שלי.
    פתחו לי חשבון גוגל אנליטיקס לפני כ- 3 שבועות בערך, מאז מפציצים את האנליטיקס הפניות ספאמיות מכל הסוגים ומכל הגוונים. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי הוספת קישורים אלה לפילטרים, אך אני רואה כבר יום למחרת כי עדיין יש להם כניסות.
    הכנסתי את הקישורים הספאמיים ל"כל המסננים" ול"מסננים" מתחת לתפריט הצג.
    האם המסננים מופעלים אוטומטית לאחר שאני לוחצת על שמור או שאולי אני צריכהלהפעיל אותם? האם ניתן למחוק לגמרי את הקישורים מדאטה של האנליטיקס?

    תודה מראש

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *