רשמי: איך מחליפים דומיין בלי לפגוע בקידום האתר?

מקדמי אתרים ובעלי אתרים רבים מתמודדים מידי פעם עם השאלה המפחידה "איך להעביר את האתר בלי לפגוע בתהליך הקידום?". כחלק מהרצון של "גוגל" לעזור פורסמו דגשים איך לעשות את זה בצורה הנכונה.

ביום שישי (6.6.2014) פורסם מדריך רישמי העוסק באיך להתמודד עם החלפת\העברת דומיין מבלי לפגוע בתהליך קידום האתר ולעשות זאת בצורה "ידידותית" לבוט.

בהודעה שפורסמה במקביל בבלוג Google Webmaster Central נאמר ע"י פייר פאר (Pierre Far) וזינב את-באג'י (Zineb Ait Bahajji);

יש מספר נושאים שמפחידים ומבלבלים מקדמי אתרים רבים בעת תהליך העברה, בשביל לעזור לכם להמנע מהפתעות יצרנו עבורכם מדריך מפורט

קיימים שני סוגים של העברות אתר:העברת דומיין בצורה חכמה
העברת האתר ללא שינוי כתובת האתר
השינוי מדבר לדוגמא על החלפת אחסון האתר, בו אתה מעביר את האתר שלך לשרת אחר אבל בעצם הכל נשאר כשהיה, הכתובת הראשית, הפלטפורמה וכו'.
העברת אתר עם שינוי כתובת האתר
קיימות מספר אופציות לשינוי שכזה;
שינוי פרוטוקול מ- http:// ל- https://
החלפת דומיין מ- example.co.il ל- example.com
שינוי במבנה הכתובת http://example.co.il/guides ל- http://example.co.il/page.php?id=1

בנוסף אמרו פייר וזינב שהם ראו מקדמי\בעלי אתרים רבים שהעבירו אתר בצורה לא נכונה ופספסו צעדים חשובים בתהליך ובכך לא הגיעו למקסימום תוצאות שיכלו להגיע אם היו עושים זאת בצורה טובה יותר.

אליאב לנקרי
אליאב לנקרי

אליאב לנקרי

בעלים של חברת GH.A שיווק דיגיטלי. מומחה באסטרטגיות לקידום אתרים נקיות לאורך זמן. כותב את הבלוג שמולכם כבר למעלה מ-7 שנים בגלל הכיף שבתחום. מקדם אתרים ברוב הפעמים תחת הכובע הלבן ☺- אבל במקרים מסויימים יודע גם לעבור לצד השחור ☻.

2 תגובות על “רשמי: איך מחליפים דומיין בלי לפגוע בקידום האתר?

  • יוני 8, 2014 9:34 am

    הי אליאב,
    שמח שאתה דואג להתעדכן ולעדכן את החברים בדברים החשובים.
    כמה טיפים שברצוני להעלות בהקשר הנ"ל, גם אם מדובר רק בנקודות שיאפשרו לאחרים לעשות בירור מעמיק יותר ולהגיע לתובנות.

    1. שימוש ב-CDN (כמו cloudflare למשל) – מעבר ליתרונות הרבים שניתנים מבחינת פיטשרים נוספים של מהירות ואבטחה, השימוש ב-content delivery network מאפשר להעביר אתר בזמן "0" ללא כל downtime. (כמה דקות לכל היותר) זה כמובן, אם יודעים איך לעשות את זה נכון.
    2. לזכור, שאם מדובר באתר שנפגע, למשל, מעדכוני פינגווין, לפעמים דווקא להעביר את האתר ללא הפניות 301 מהדפים המוספמים, זה הדבר הטוב ביותר (במקרים רבים, עדיף אפילו לבחור בדומיין חדש לגמרי במידה והאתר מוספם ממש ורק לנסות לבקש מהאתרים שמספקים קישורים טובים, להעביר את הקישורים)
    דבר אחרון ולא פחות חשוב הוא שאם כבר מעבירים אתר לאחסון חדש, כדאי מאוד לחפש אחסון שמאפשר שימוש בכונני SSD – מה שמשפר משמעותית את זמן התגובה של השרת ואת ביצועי האתר בכללותו.
    ומה שנותר לי זה רק לאחל בהצלחה למי שמעביר אתר ולהדגיש את החשיבות בליווי איש SEO מיומן בתהליך 🙂

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *